HTML

Ma petit vie

a depis/heppis oldalaim szavakba öntve

Friss topikok

  • pityutanarur: te vagy a legjobb komolyan (2011.08.08. 15:00) itt franciaországban
  • wallu: www.youtube.com/watch?v=WeyBh454FIY ezt hallgasd. és írj mailt. eL. (2011.06.19. 22:26) Annus lomtalanít
  • kebab992: szia Anna (2011.06.09. 19:55) furcsa
  • pityutanarur: mi történt? (2011.05.24. 06:46) :(
  • Sudi XD :D: na így már okés. :D amúgy ne aggódj megcsináltam és tényleg köszi, mert tök véletlenül volt ott :D (2011.01.15. 20:03) olyan cifrát tudnék káromkodni...

2018.06.04. 19:31 Sudi XD :D

hogy miért szeretek gyereknevelő lenni?

először is nem szeretem ezt a kifejezést, legyen inkább tényleg szociálpedagógus. a nevelő szóról mindig az állatidomárra asszociálok...

friss a sztori, tegnapi: pénteken dolgoztam, szombaton reggel 9-23-ig és ugye akkor éjszaka, 2 óra alvásra futotta, másnap reggel 5-11:45ig, majd este (16:45) csörög a telefonom: "Anna, az egyik gyerek valamit beledugott a fülébe, jönnöd kéne, mert a mentő nem viszi el egyedül..." a lényeg, hogy a 2 perc alatt elintézhető beavatkozás végül kerek 3 órámba telt, mert a gyerek annyira "hisztizett", hogy a végén már aról volt szü, elaltatják és úgy szedik ki a bogyót amit a fülébe dugott. Hogy miért tette ezt? nem tudom, de nem teszi többet az fix. 

de mi volt a "hiszti" oka? ez a 9 éves tüneményes, és gyönyörű kislány egész életében azt hallja az anyjától. hogy ostoba, nem tud semmit, a gyerek küzd az anyja figyelméért, de az anyjának ő nem olyan fontos, csak az öccse meg a húga, ő csak arra jó, hogy vigyázzon a kicsikre, fürdesse, pelenkázza és kaját adjon nekik. Na meg persze arra jó, hogy kéregessen az utcán, mert azt nagyon jól megtanították neki, ahhoz ért. Szóval ez a kislány aki amúgy gyorsabban számol mint a 11 éves nővére, úgy rak tisztába egy gyereket, hogy én csak nézek, és egy év alatt profin megtanult németül, soha életében nem volt dicsérve, fogalma sincs arról, hogy amikor a másik hét gyereket bezárnám egy sőtét verembe, akkor ha ránézek megnyugszok. Tegnap este ez a kislány 2 órán keresztül csak azt hajtogatta, amit egész életében hallott. "nem tudom megcsinálni, képtelen vagyok rá." Másfél óra győzködés után, hogy igenis megtudja csinélni, csak hinnie kell magában, valami történt ott a váróteremben: elkezdtek odajönni hozzánk vadidegen emberek, és elkezdték mesélni mindenki a maga sztoriját, és mindegyiknek az lett a vége, hogy "Te is meg tudod csinálni", egy 7 éves kisfiú volt a legcukibb, még ő is elmesélte a saját sztoriját, és ahogy a folyosón visszanézett, egy igazi kisherceg volt. A 2. óra után ez a kislány ki tudta mondani, hogy "meg tudom csinálni", mert volt aki hitt benne. És akkor jött a 2. orvos, akinek dagadt a melle, hogy ő bezzeg ki tudta szedni azt a szart, pedig nem rajta múlt, hanem azon a 9 éves kislányon aki aznap este megtanulta, hogy mit jelent az ha hisz saját magában.

és hogy nekem ez miért volt jó? mert egy hangyányit előmozdítottam egy gyerek életét, azzal, hogy hittem benne. De nemcsak neki volt jó, azt mondta nekem 2 óra sírás után, hogy "tudod Anna anyám már rég üvöltözne velem", de én annak ellenére, hogy hulla fáradt voltam, hogy ez a gyerek nem az én gyerekem, tudtam türelmes maradni, és én is hittem magamban, hogy ketten menni fog. És végül a boldogság, hogy sikerült, amikor a folyosón az összes ember gratulált neki, sírni tudtam volna. És látni azt az örömöt, amikor őjra mosolygott, amikor minden apró virágot észrevett, hogy milyen szép, hogy milyen jó vonattal utazni, milyen szép az Óriáskerék a Práterban, stb. 

Persze vannak gyerekek aki nem fogadják el ilyen könnyen a helyzetet, hogy egy "rettenetes" gyerekotthonban kell lenniük, ahol nem verik őket, még akkor sem ha 6 órán keresztül provokálnak, a legkülönfélébb módszerekkel, és nem adják fel, olyan szinten nem, hogy képesek azt hazudni, hogy valaki megverte őket, és már hív is a gyámügy, hogy akkor hogyan is van ez... de erről majd akkor, ha kiderül melyik "külföldi akcentussal beszélő" pedagógusra gondolt. Vagyunk 4en :)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://sudnusi.blog.hu/api/trackback/id/tr10014023530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.