HTML

Ma petit vie

a depis/heppis oldalaim szavakba öntve

Friss topikok

  • pityutanarur: te vagy a legjobb komolyan (2011.08.08. 15:00) itt franciaországban
  • wallu: www.youtube.com/watch?v=WeyBh454FIY ezt hallgasd. és írj mailt. eL. (2011.06.19. 22:26) Annus lomtalanít
  • kebab992: szia Anna (2011.06.09. 19:55) furcsa
  • pityutanarur: mi történt? (2011.05.24. 06:46) :(
  • Sudi XD :D: na így már okés. :D amúgy ne aggódj megcsináltam és tényleg köszi, mert tök véletlenül volt ott :D (2011.01.15. 20:03) olyan cifrát tudnék káromkodni...

2011.01.11. 08:58 Sudi XD :D

innen

 jelentésem a szezám utcából:(elég csak az összefoglalást elolvasni :P)

2 hónapja nincs víz a konyhában, mert szerelték a konyha mögött a fürdőt, ott sincs víz meg csempe meg semmi, kezdtem megszokni, hogy a mosdóban mosogatunk,  a kiskohnyhában van a mosogatógép, persze eleinte csak kívülről lehet megközelíteni a kiskonyhát, aztán örültünk amikor kibontontották a falat és már nem kellett körbejárni. ez jó volt.

aztán a nagy munka szombaton kezdődött, nem tudom ki volt akkor éppen itt (most 7en vannak itt: egy festő,4 vizes(ássák a kertet---> 2. csőtörés 1 hónap alatt), meg a két asztalos) ha pasi lennék akkor tuti asztalos lettem volna... 

és most nincs konyhabútorunk és víz sincs, ez a 2. napja, mondjuk a víznélküliséget túl lehet élni, meg egy darabig a konyhanélküliséget is, meg a mosogatónélküliséggel sem volt para, annak kicsit kemping feelingje volt... és azt szeretem. de azért már kezd kibontakozni, hogy végre normális állapotok fognak uralkodni, talán mindenki megszabadul a szemetétől, és szép rend lesz.

az egésznek az a lényege, hogy a mi házunkból csak elmenni érdemes, el akartuk adni, de ugye apu foggal körömmel ragaszkodik ahhoz amit ő épített, persze megértem. de akkor legalább dolgozzon azon, hogy amit 25 évvel ezelött összegányoltak, mert ez történt:

- a házunkat olyan tervező tervezte, aki nem családi házakat tervez hanem, raktárépületeket, éljen a 20 m belmagasságú nappalink!--> ez a hiba sok veszekedés árán, de ki lettt javítva
- továbbá mi a lónak van éjszakai és nappali áram, és egyik sem bír el két gépet(pl mosógép és sütő)--> ezt sajnos még minidig nem sikerült teljesen megoldani... 
- most épp az a para, hogy nem tudjuk, hogy a víz, hogyan kering a kertben, mert nincs róla egy ... rajz. ( a villanyvezetékekkel ugyanez volt, a villanyszerelő teljesen kikészült...)
 szóval ha valaki házat épít, akkor is lehet kevesebb pénzből, okosan jót építeni, ha figyelnek a részletekre. szerintem. mert pl a WC-nek ablak kell, egy konyhában világosnak kell lennie, az ablakoknak olyan magasságban kéne lennie egy szobában, hogy kiláss rajta, egy hat négyzetméteres szobába nem kell 6 konnektor. nem árt ha a fűtést bizonyos helyeken le lehet zárni, ha olyan nagy a ház(pl külön emelet külön földszint). a kertbe meg csak akkor legyen sok szilvafa, ha azokat valaki gondozza is, leszedi a szilvát és mind a 170 kilót befőzi... nem is értem anyukám, hogy bírta ezt, most már kezdem megérteni, hogy miért alakít át... maxirespect neki. :)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://sudnusi.blog.hu/api/trackback/id/tr182575934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása