HTML

Ma petit vie

a depis/heppis oldalaim szavakba öntve

Friss topikok

  • pityutanarur: te vagy a legjobb komolyan (2011.08.08. 15:00) itt franciaországban
  • wallu: www.youtube.com/watch?v=WeyBh454FIY ezt hallgasd. és írj mailt. eL. (2011.06.19. 22:26) Annus lomtalanít
  • kebab992: szia Anna (2011.06.09. 19:55) furcsa
  • pityutanarur: mi történt? (2011.05.24. 06:46) :(
  • Sudi XD :D: na így már okés. :D amúgy ne aggódj megcsináltam és tényleg köszi, mert tök véletlenül volt ott :D (2011.01.15. 20:03) olyan cifrát tudnék káromkodni...

2010.12.09. 18:52 Sudi XD :D

az elszánt diplomata

nemt tudom, hogy a könnyeimtől a fáradtságtól vagy a sötéttől nem látom a betűket, a könnyeim biztos benne vann mert filmen 2 órát még soha nem bőgtem. a fáradtság is benne lehet mert míg néztem elfáradtam abba a gondolatomba, hogy vajon ez tényleg igaz? csak az életben nem derülnek ki az ilyen hazugságok...és a sötéttől ami az agyamban uralkodik, hogy miért ilyen a világ?

a film Kenyában játszódik a diplomata és a felesége, a diplomata elintézési módjai diplomatikusak, a felesége radikális, mindketten nemes célokért küzdenek, csak az egyikük elér valamit a másikuk nem. Igazán csak akkor tudnak bármit is megtenni, ha összefognak, ha egységben vannak, és úgy harcolnak: diplomatikusan forradalmat csinálva.

soha nem tudom leírni mi történik egy filmben, vagy lelövöm a végkifejletet, vagy pedig elmondom, hogy mi tört ki belőlem.

most meg muszáj lesz leírnom az utóbbit: a nő és a férfi már az első pillanattól fogva megbízik egymásban, ám a nő mégis fél, hogy férje nem fog neki segíteni, ezért nem mondja el min dolgozik. Gyönyörű jelenetek vannak, amikor a 9 hónapos állapotos fehér nő a csóró afrikai emberek körében mozog, jobb esetben már itt elbőgik az emberek magukat, mert míg mi a puha ágyikóból nézzük ezt a filmet, a világ kicsit délebbi felén tényleg ez van. szóval itt bőgtem először, sajnálom bennem maximális a szociális érzékenység. aztán jön a filmben a fordulópont amikor a nő megsejt valamit, folyton kérdez a meleg afrikai orvostól, hogy mit miért, így derülnek ki a gyógyszertesztek, egy szar gyógyszer afrikaiakon tesztelve=jó eredmény, csak pár ember meghal, úgyis túlnépesedés van... itt bőgtem másodjára. Amikor a férj megsejt valamit, nem azt amit kéne, hogy a felesége egy jó üggyel "csalja", hanem azt hiszi, más pasikkal, nem szól semmit, mert diplomatikus diplomata, és milyen jól tette...ekkor sírtam el magam másodszor. Aztán megölik a feleségét mert ha a világ megtudja miket csinálnak azok a bizonyos gyógyszergyártók,akkor kurva sok pénzt buknak, vége lenne a tyúkszaros kis életüknek. pont úgy ölik meg mint azokat akik feltalálják a vízzel működő autókat, mert mi lesz akkor az olajmonoplistákkal?(van ilyen szó?:P) . itt meg kellett állítanom a filmet annyira sírtam. Aztán a férj elkezd kutatni, megsejt valami, rájön valamire, megkeresi azokat az embereket akikben még bízhat, és segítenek neki, de mindenki fél...rettegnek. de a pasi nem ijed meg, a cím is az: elszánt diplomata...addig keresi az embereket amíg nincs meg az a kibaszott bizonyíték ami minidg hiányzik... elküldi jó helyre, ő meg elmegy oda egy szál pisztollyal ahol megölték a feleségét,( na itt 10 percre kellett megállítanom a filmet, hogy kisírjam magam...) még nem akarta megölni magát amikor 3 ravaszt meghúznak mögötte. talán a 3 golyó a 3 nagy gyógyszergyártót jelképezi, ilyenkor össze tudnak fogni, de már késő, a jók elöbb fogtak össze.

ezért szeretek blogolni, mert már abbahagytam a sírást, és lenyugodtam. és rájöttem a legjobban az összefogás és az ennek következtében létrejövő egység hiánya az ami idegesít.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://sudnusi.blog.hu/api/trackback/id/tr262505024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása